_علمی_مسئولان_و_معاونان_پژوهشی_واحدهای_علمی_حوزه.jpg

گلایه و درد دل های آیت الله رفیعی پور در جمع مسئولان و معاونان پژوهشی حوزه

نشست علمی مسئولان و معاونان پژوهشی واحدهای علمی حوزه که به همت معاونت پژوهش حوزه های علمیه برگزار شد، شاهد حضور چهره های مطرح پژوهشی حوزه علمیه قم بود.

در این نشست افرادی چون حضرت آیت الله حسینی بوشهری،حضرت آية الله وافي (عضو شوراي عالي حوزه هاي علميه)، حجت الاسلام والمسلمین عماد (معاون پژوهش حوزه های علمیه)، حجت الاسلام والمسلمين نواب (ریاست دانشگاه ادیان)حجت الاسلام والمسلمين مختاري(مدیر موسسه کتابشناسی شیعه) و ... حضور داشتند.

از جمله میهمانان این ضیافت پژوهشی که به مناسبت هفته پژوهش در قم برگزار شده بود، استاد محقق، آیت الله سید هادی رفیعی پور علوی (مدیر موسسه پژوهشی امام هادی علیه السلام) بود. ایشان در ابتدای سخنان خود از مدير محترم حوزه های علمیه و معاونت پژوهش به جهت برگزاری اين همايش تشكر كرد و به بیان نکات هفتگانه خویش اقدام نمود که باختصار در اینجا ذکر می کنیم.

  1. تقويت نظام پژوهشی و لزوم توجه به محوری بودن پژوهش ها:

روشن است که پژوهش صحیح، در تقويت آموزش بسيار مؤثر است. لازم است با جديت تمام، نيروها متوجه پژوهش محوري شود تا با آموزش معارف عميق و صحيح، رو به سوی رشد و شكوفايی برويم.

  1. تأييد و تشويق برترین پژوهش‌های مورد نياز حوزه و جامعه اسلامی توسط معاونت پژوهش حوزه علميه با همكاري مراكز پژوهشی.
  1. تقويت فرهنگ نقد صحيح:

در این صورت بر همگان عیان می شود که اگر كتاب يا پژوهشی مورد نقد قرار گرفت، به جهت اهميت و توجه به آن است. متأسفانه بعضي كتابی را كه نود و پنج نمره مثبت و پنج نمره منفي دارد به گونه‌ای مورد حمله قرار مي‌دهند كه جنبه‌های مثبت آن كاملاً تحت الشعاع قرار مي‌گيرد، مؤسسات مربوطه بايد شيوه نقد صحيح را آموزش دهند و كم كم نقدپذيری در حوزه، به يك مسئله ی مثبت تبدیل شود، در جامعه امروزه مع الاسف، برخي طاقت شنيدن نقد ندارند و نقادی به نوشته‌ها و تالیفاتشان را خلاف قداست شان مي‌دانند.

  1. پياده كردن فرهنگ اسلامي با ارائه پژوهش هاي مناسب

به طور مثال تزئينات فوق العاده و به کار رفته در برخی بناها، معابد و مساجد، با متن كتب فقهي و روايات ما سازگار نيست. در این خصوص بايد پژوهش لازم انجام شود و مقدار لزوم از مقدار غير لازم و مكروه يا حرام روشن گردد و در عين حال بيان شود كه نظافت، طهارت، حفظ از سرما و گرما، از بناهاي تزئينی و تشريفاتی، جداست.

  1. توجه جامعه (مردم، دولت، مجلس) به صرف بودجه بیت المال در تقويت و نشر معارف اسلامی و احياي امر اهل بيت عليهم السلام:

از بهترين خيرات و باقیات الصالحات، نشر معارف اهل بیت علیهم السلام است که برخی از آن بی اطلاعند. لازم است از مراكزي كه بر روی تأليفاتی گرانبها چون «الغدير» و غیره، پژوهش کرده و آن را نشر مي‌دهند، به طور جدّ حمايت كرد.

  1. توجه دولتمردان به حوزه علميه قم و تقويت پژوهش‌هاي دينی:

لازم است در كميسيون‌های رده اول كشور و مراكز اصلي تصميم‌گيری در حوزه معارف دينی، تربيتی و اجتماعی، حتماً نماينده‌ای شايسته از حوزه علميه قم حضور داشته باشد تا دولت ها از نظرات حوزويان در زمينه های مختلف بهره‌مند گردد. متاسفانه عدم رعایت چنین نکات مهمی، سبب بروز ناهنجاری های اجتماعی و غالب شدن اخلاق غربي، بر جوانان و جامعه ما شده است.

نکات شش گانه و نیز گلايه ها و درد دل های صريح و آشكار مدير محترم مؤسسه پيام امام هادي عليه السلام از دولتمردان، توجه خاص پژوهشگران را جلب نمود و بعضی در پايان جلسه به ايشان گفتند: «آنچه گفتید، حرف دل ما بود»

نوشتن دیدگاه

- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط موسسه امام هادی علیه السلام در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


تصویر امنیتی