photo_2023-10-07_19-13-29.jpg

دپارتمان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل بنیاد اندیشمندان با همکاری مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین‌الملل ماه برگزار می‌کند:

? وبینار تخصصی آنلاین با موضوع:

«کنش گری فعال ایرانیان در دفاع از حریم سرزمینی»

? با اعطای گواهی حضور در نشست

? سخنرانان:
حجت السلام و المسلمین دکتر سید امیر سخاوتیان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و استاد سطوح عالی حوزه علمیه

دکتر محمدباقر عباسی؛ پژوهشگر دانشگاه جامع امام حسین(ع)

? مدیر نشست: سرکار خانم زینب السادات رفیعی پور علوی
دانشجوی دکتری علوم سیاسی
پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بین الملل

?تاریخ برگزاری: پنجشنبه 20 مهر 1402

?زمان برگزاری: ساعت 19 به وقت تهران

?مکان برگزاری: آنلاین در بستر اسکایپ

? ثبت‌ نام گواهی و کسب اطلاعات بیشتر در تلگرام: 09379430225

? لینک جلسه:
https://join.skype.com/EmEwnU0YWHTG

photo 2023 08 22 19 22 26
photo 2023 08 22 19 22 26

مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی، انجمن علمی جامعه شناسی سیاسی ایران، موسسه مطالعات پژواک خرد معاصر، اندیشکده روابط بین الملل، موسسه مطالعات موج تاریخ و انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می کنند؛

نشست علمی؛
جامعه شناسی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
(روایتی از کودتا ۲۸ مرداد 32)
سخنرانان؛
دکتر صادق پناهی نسب (دکتری جامعه شناسی سیاسی و استاد دانشگاه)
دکتر حسین نجفی (دکتری علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی)
دکتر علی جعفری (دکتری تاریخ، مدرس و پژوهشگر)
مدیر نشست؛
زینب السادات رفیعی پور علوی (پژوهشگر،دانشجو دکتری علوم سیاسی)
زمان؛ یکشنبه ساعت 15 تا 17
1402-05-29
لینک حضور در نشست؛
https://skyroom.online/ch/atu/anjoman-siyasi
برای حاضرین در نشست گواهی صادر می شود.

جهت کسب یک مهارت و مدرک معتبر از تعدادی محدود ثبت نام می گردد دوره آموزش مقدماتی و حرفه ای روزنامه نگاری به صورت حضوری و غیر حضوری با اعطای مدرک معتبر، جهت ثبت نام به شماره تلفن ۰۹۱۲۲۱۸۷۰۹۵ در پیام رسان ایتا پیام دهید.

 photo_--_--.jpg

 
IMG 20230208 172403 319
IMG 20230208 172403 319
مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل موسسه پیام امام هادی با همکاری نهادهای علمی برگزار می کند. 
 
?نشست تخصصی؛ روایت انقلاب ۵۷ 
?چهارشنبه 19 بهمن ماه ۱۴۰۱/  ساعت ۱۶ 
?آدرس مکان نشست؛
چهارراه ولیعصر، خیابان انقلاب، بین ولیعصر و برادران مظفر، پلاک 907، زنگ 1، خانه اندیشه ورزان ایران
◀️لینک نشست؛??
 
https://gharar.ir/r/309c9487

photo 2023 01 25 02 26 04
photo 2023 01 25 02 26 04

موسسه پژواک خرد معاصر، مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی،انجمن ژئو پلیتیک ایران با همکاری خبرگزاری فارس و نهادهای علمی برگزار میکند:

نشست تخصصی: “هویت فرهنگی و تحول نسلی؛ چشم انداز آینده”

با حضور:

دکتر صادق پناهی نسب (مدرس و پژوهشگر دانشگاه)

دکتر مسلمی (عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه باهنر کرمان)

دکتر ایلخانی (عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه باهنر کرمان)

دکتر مهدی رحمانی(عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه خوارزمی تهران)

زمان؛ چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۴ الی ۱۶

مکان: خبرگزاری فارس

 دکتر مجید رسولی ، عضوهیأت علمی و ریاست مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس ،نواکشوت را انتخابی شایسته به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام دانست

photo 2023 01 23 01 34 26
photo 2023 01 23 01 34 26

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی روز 28 دی ماه 1401 وبیناری علمی تخصصی با موضوع « بررسی ابعاد فرهنگی اسلام در منطقه جغرافیایی آفریقا با تاکید بر انتخاب نواکشوت پایتخت موریتانی به عنوان پایتخت جدید فرهنگی جهان اسلام سال 2023 میلادی » برگزار شد. برگزار کنندگان این وبینار علمی – تخصصی مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی ،انجمن ژئوپلیتیک ایران ، موسسه پژواک خرد معاصر ،مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس ،کمیته بین الملل انجمن جامعه شناسی سیاسی ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت (موریتانی) بودند. در این مراسم دکتر مجید رسولی ، ریاست مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس به سخنرانی پرداخت ؛ محتوا سخنرانی به شرح ذیل است.

کشورهای جهان اسلام با جمعیت بیش از یک میلیارد نفر ، در وسعت جغرافیایی  بیش از 31 میلیون کیلومتر مربع بخش عظیمی از گستره کره زمین را در بر گرفته اند . کشورهای جهان اسلام ، با توجه به ظرفیت والایشان ، هنوز در معادلات سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی ،بین المللی فاصله زیادی تا رسیدن به وضعیت مطلوب دارند . در دهه های اخیر تلاش هایی جهت حضور پررنگ تر کشورهای اسلامی در نظام بین الملل صورت گرفته است . آیسسکو به عنوان یکی از نهادهای زیر مجموعه سازمان کنفرانس اسلامی در جهت  مهندسی فرهنگی مطلوب کشورهای جهان اسلام ، تصمیم به برگزاری رویداد مهم به نام انتخاب پایتخت فرهنگی جهان اسلام داشته است. هدف از این اقدام ترویج اتحاد و بهبود وضعیت فرهنگی –اجتماعی ، همکاری و هماهنگی پایتختها و کشورهای جهان اسلام جهت گسترش توانایی و قابلیتهای کشورهای جهان اسلام است .آیسسکو برای انتخاب یک شهر به عنوان پایتخت جهان اسلام چند مولفه را مد نظر قرار داده است .تمدن قوی، تاریخ اصیل ،فضاهای دینی –مذهبی ، بناهای تاریخی-مذهبی ،جذابیت های جغرافیایی ،توریستی و اقتصادی جزو این موارد است . براساس این شاخص ها شهر نواکشوت موریتانی در سال 2023 میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شد . کشور موریتانی کشوری مسلمان است . حب النبی از کودکی در وجود مردم موریتانی نهادینه شده است. بعد از مصر موریتانی دومین کشور قرآنی آفریقاست . مرکز قرآنی المعین در شهر نواکشوت که تربیت کودکان قرآنی را به عهده دارد یکی از شاخص های اصیل قرآنی محسوب می شود . بعد از نیجریه ، موریتانی ،دومین کشوری است که در ترویج مذهب تشیع فعالیت دارد . برخی از معماریهای اصیل در مویتانی ،مسجد صعودی ومسجد ابن عباس است که با معماری خاص خود توجه توریستهای زیادی را به خود جلب کرده است .  بندرمهم نواکشوت ، فرودگاه ، موقعیت استراتژیک ، موقعیت ژئواستراتژِک موریتانی در صحرای بزرگ و واقع شدن در کرانه اقیانوس اطلس و...منجر به انتخاب شایسته نواکشوت به عنوان پایتخت جهان اسلام شده است .                                                   

لزوم طراحی فعالیت های فرهنگی در کشورهای آفریقایی با بستر سازی اقتصادی

عدم طراحی برنامه جامع میان مدت و دراز مدت مسئولین در گذشته راز بازار جذاب توام با فرصت های تجاری و ضریب ریسک کم خطر در آفریقا را برای ایران مسدود کرده است

جمهوری اسلامی ایران ، جهت انجام فعالیت های فرهنگی نیازمند بسترسازی مناسب به واسطه فعالیت های اقتصادی است . واقعیت آنست که بدون فعالیت ها و مراودات اقتصادی مناسب بین کشورمان و آفریقا امکان تاثیرگذاری فعالیت های  فرهنگی ضعیف و چه بسا با تاثیرگذاری منفی همراه باشد. چنانچه مدل حضور و ارتباط ایران با کشورهای آفریقایی اقتصادی باشد در ذیل فعالیت های اقتصادی می توان تاثیر گذاری فرهنگی داشت و به راه اندازی موسسات ، مدارس و مراکز فرهنگی تاثیر گذار اقدام کرد. کشورهای مسلمان آفریقایی از لحاظ استراتژِک ،سیاسی،اقتصادی ، فرهنگی برای جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت  بسیار است . متاسفانه سیاست جامعی در پیشبرد فعالیتهای اقتصادی در دولت های مختلف در آفریقا نداشته ایم . بعضی مواقع فرصت سازی، به فرصت سوزی تبدیل شده است .اقدامات نامناسب بعضی مدیران اجرایی ،باعث کاهش اعتماد دولت های آفریقایی نسبت به ایران شده است . مدیریت ناصحیح باعث شده ،عرصه فعالیت های اقتصادی در آفریقا به دیگر کشورها مثل  چین، هند، برزیل و ترکیه واگذارشود.عدم طراحی برنامه جامع میان مدت و دراز مدت باعث شده است کشورمان از ، راز این بازار جذاب توام با فرصتهای تجاری وضریب ریسک کم خطر، محروم گردد. خوشبختانه مردم و رهبران  آفریقا نسبت به مردم ایران دیدگاه بسیار خوبی  دارند و مردم ایران را مردمی استکبار ستیز می دانند . ضروری است که جمهوری اسلامی ایران با برنامه ریزی اصولی و طراحی سیاست دراز مدت با بهره گیری  از ظرفیتهای  موجود و اقدامات عملیاتی اقتصادی – فرهنگی روابط شایسته اقتصادی فرهنگی با کشورهای مسلمان آفریقا و موریتانی داشته باشد .        

photo 2023 01 23 01 34 31
photo 2023 01 23 01 34 31

photo 2023 01 21 14 07 30
photo 2023 01 21 14 07 30

امیرعلی امام جمعه شهیدی ،سفیر جمهوری اسلامی ایران در موریتانی، برتعاملات فرهنگی موثر نواکشوت به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی روز 28 دی ماه 1401 وبیناری علمی- تخصصی با موضوع : « بررسی ابعاد فرهنگی اسلام در منطقه جغرافیایی آفریقا با تاکید بر انتخاب نواکشوت پایتخت موریتانی به عنوان پایتخت جدید فرهنگی جهان اسلام سال 2023 میلادی » برگزار شد. برگزار کنندگان این وبینار علمی – تخصصی ؛ مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی ،انجمن ژئوپلیتیک ایران ، موسسه پژواک خرد معاصر ،مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس ، کمیته بین الملل انجمن جامعه شناسی سیاسی ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت (موریتانی) بودند. در این مراسم  سفیرجمهوری اسلامی ایران در موریتانی ، امیر علی امام جمعه شهیدی به سخنرانی پرداخت ؛ محتوا سخنرانی به شرح ذیل است .                                                                           

طایفه مسلمان بنی اسد در قرن شانزدهم میلادی موریتانی را فتح کرد

موریتانی یازدهمین کشور بزرگ آفریقا است که در شمال غربی این کشور واقع شده و پایتخت آن نواکشوت است . موریتانی محل استقرار قبائل مور است و از قدیم تمدن کوچ نشینی داشته است. نژادهای آن مورها ،عرب ها بربرها    می باشند . سیاه پوستان موریتانی از گذشته به قدرت یافتن اعراب معترض بودند . استعمار فرانسه ساختار قبیله ای آن را متزلزل و قبائل جنگجو را ضعیف نمود . در زمان رومیان موریتانی سرزمین پهناوری بود که مراکش و الجزایر را در بر می گرفت . یورش بربرها ، باعث رانده شدن بربرها به نواحی جنوبی شد . در قرن شانزدهم میلادی طایفه  مسلمان بنی حسن  موریتانی را فتح نمودند .از قرن پانزدهم میلادی استعمار پرتغال و پس از آن سلطه هلندیها ، انگلستان وفرانسه به این منطقه مسلمان نشین کشیده شد . در سال 1960میلادی فرانسه به دنبال اوج استقلال طلبی مسلمانان به این سرزمین استقلال اعطا کرد.

مختارولد داداه موریتانی را به کشوری مستقل تبدیل کرد

مختارولد داداه ،در سال 1924 میلادی در بوتیلیمیت به دنیا آمد. وی در بازسازی نوین کشور موریتانی پس از رهایی از استعمار تاثیر عمده داشت . وی موریتانی را به چهار راه اعراب و آفریقا تبدیل کرد و در طول 25 سال حکومت آنرا به کشوری مستقل  تبدیل نمود. مرکز موریتانی نواکشوت است و هشت ناحیه دارد که زیر نظر موریتانی اداره می گردد. زبان آنها عربی با لحجه حسانی می باشد . تقریبا همه مردم پیرو آئین اسلام هستند .قانون اساسی اسلام را به عنوان دین اصلی کشور پذیرفته ودر 28 نوابر1968میلادی نوع حکومت آنرا جمهوری اسلامی موریتانی اعلام نمودند . فرقه صوفیه تیجانی نیز  در موریتانی ، مراکش و سنگال پیروان زیادی دارد.گروههای فعال و جناح های مختلف در کشور موریتانی قرن هاست که پیرو مذهب مالکی اهل سنت می باشند . اما به تازگی رویکرد خاصی در ارتباط با مذهب شیعه در این کشور به وجود آمده و مذهب شیعه در این کشور فعالیت چشمگیری داشته است .

وضعیت شیعیان در موریتانی

حضور شیعیان درمنطقه مغرب عربی که موریتانی نیزبخشی از این کشور است قدمت تاریخی دارد. با رسیدن اسلام  به این منطقه در سال پنجاه قمری،665 میلادی ، ساکنان منطقه با اسلام آشنا شده و دین نوین اسلام را پذیرا شدند . سرانجام اسلام در سال صد و هفتاد قمری،786 میلادی به طور مشخص پس از آنکه یکی از نوادگان پیامبر اسلام (ص) معروف به مولا ادریس بن عبدالله بن حسن بن عبدالعلی ، که از دست حاکمان عباسی بغداد به این منطقه پناه برده بود؛ گسترش یافت . حضور وی باعث حضور بنیادی و گسترده اسلام در این منطقه شد . پس از بیعت مردم منطقه و به یاری آنها ، نخستین دولت اسلامی و مستقل از خلافت شرقی عربی شکل گرفت که به نام بنیانگذار آن ادریس بن عبدالله یا طایفه ادریسیان نامگذاری شد . به این ترتیب ادریسیان ، اولین حکومت مستقل شیعی بودند که در دورترین نقطه از مرکز خلافت اسلامی مغرب الاقصی شکل گرفت و در گسترش اسلام در میان ساکنان آن منطقه و همگانی نمودن آموزه های اصیل اسلامی و شیعه نقش آفرینی نمودند .آمار رسمی در مورد شیعیان موریتانی در سال 2009، جمعیت کمتر از یک درصد جمعیت مسلمانان که بیش ازسه میلیون  نفربوده است را تشکیل داده است . مجتمع امام علی (ع )، نخستین مرکز شیعیان موریتانی در سال 1392 شمسی دردار النعیم ،محله ای در نواکشوت تاسیس شد. وجود گروه های شیعی در کشور الجزایر ، مغرب ، مراکش ، موریتانی و نمادهای شیعه در این کشورها دارای پیشینه تاریخی است . از جمله نمادهای شیعی در موریتانی می توان به  نامگذاری حسن و حسین بر کودکان پسر و نام های فاطمه ، زهره ، بتول بر دختران موریتانی اشاره کرد . مردان موریتانی عمامه های سیاه و سفید  به تأثی از لباس روحانیان شیعه بر سر می گذارند .

زبان رسمی مردم موریتانی عربی و گویش آنها حسانیه است

زبان رسمی  مردم موریتانی عربی است گویش عربی حسانیه و زبان های ولوف ، سولینک ،فولانی زبانهای اصلی گفتاری مردم است . زبان فرانسه  نیز در رسانه ها و میان تحصیلکرده ها رواج گسترده دارد .در کلاس اول دبستان تنها زبان عربی آموزش داده می شود و از کلاس دوم آموزش زبان فرانسه آغاز و مباحث علمی آموزش داده می شود . در موریتانی دانشگاه نواکشوت و دیگر نهادهای آموزش عالی فعالیت دارند اما بیشتر موریتانیانی ها دارای مدارج عالی از دانشگاه های خارج از کشور می باشند.

مردم موریتانی ، مردم ایران را خیارالناس ، بهترین مردم می دانند

سفارت جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت نسبت به مسائل فرهنگی توجه ویژه دارد . سفارت سعی در تبیین این مسئله دارد که سیاست  جمهوری اسلامی ایران تقویت دوستی وبرادری با همه کشورهای اسلامی ،عربی و آفریقایی و توسعه همکاریهای برادرانه با همه کشورها به ویژه کشورهای اسلامی است که موجب دوستی هرچه بیشتر ملت و دولت کشور موریتانی با ملت و دولت ایران اسلامی شده است . مردم موریتانی نسبت به مردم ایران علاقه مندی وافری دارند به طوریکه آنها را به عنوان خیارالناس یا بهترین مردم لقب گذاری کرده اند . مردم موریتانی روحیه استکبار ستیزی مردم ایران را تحسین می کنند . دولت موریتانی در مورد فلسطین موضعگیری مترقی دارد . دولت و مقامات موریتانی به ویژه ریاست جمهوری و وزیر امور خارجه موریتانی همواره از حقوق فلسطینیان حمایت کرده و اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین از جمله حمله اخیررژیم صهیونیستی به مسجدا الاقصی را با صدور بیانیه های رسمی به شدت محکوم کردند . دولت موریتانی شایعات مربوط به برقراری روابط با رژیم صهیونیستی را مردود و آنرا منوط به تصمیم عمومی جامعه عرب دانسته است .                                                                                   

انتخاب نواکشوت به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام                                     

با توجه به تقرب زبانی ، فرهنگی ، تمدنی و روابط دوستانه موریتانی با کشورهای جهان اسلام ،کشورهای عربی و آفریقایی مانند عربستان سعودی ، امارات متحده عربی ، مصر ، کویت ، بحرین و سایر کشورهای اسلامی و آفریقایی ، شهر نواکشوت به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2023 انتخاب گردید. به این مناسبت جشنواره 2 روزه ای با حضور ریاست جمهوری موریتانی و وزیران فرهنگ کشورهای مختلف اسلامی ، با هماهنگی با سازمان آیسسکو ، سازمان آموزش علمی – فرهنگی وابسته به سازمان همکاریهای اسلامی در نواکشوت برگزار گردید . در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد کشورمان ، جناب دکتر محمد مهدی اسماعیلی به همراه هیأت همراه شرکت داشتند . وزیر محترم کشورمان با ریاست جمهوری و بسیاری از مقامات شرکت کننده در این اجلاس مذاکرات و گفتگوهای مفید و گسترده ای  را داشتند .در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران  در زمینه همکاریهای فرهنگی تعاملات موثری فی ما بین جمهوری اسلامی ایران و کشور موریتانی انجام شد . به امید آنکه با انتخاب نواکشوت به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی شاهد پیشرفت و گسترش ، ترقی و توسعه پایتخت کشور موریتانی و سایر شهرهای موریتانی باشیم .          

photo 2023 01 21 14 07 35
photo 2023 01 21 14 07 35

for web
for web

مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی، انجمن ژئو پلیتیک ایران،موسسه پژواک خرد معاصر با همکاری مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس،کمیته بین الملل انجمن جامعه شناسی سیاسی ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت( موریتانی) برگزار می کند.

نشست تخصصی:

«بررسی ابعاد فرهنگی اسلام در منطقه جغرافیایی آفریقا با تاکید بر انتخاب نواکشوت پایتخت موریتانی به عنوان پایتخت جدید فرهنگی جهان اسلام سال2023میلادی»

 

سخنرانان:

_دکتر امیرعلی امام جمعه شهیدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در موریتانی

_دکتر عباس برومند، دانشیار تاریخ دانشگاه تربیت مدرس
و مدير گروه فرهنگی مرکز مطالعات آفریقا

_دکتر مجید رسولی، ریاست مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس

مدیر نشست: زینب السادات رفیعی پور علوی، پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بین الملل

زمان: چهارشنبه ۲۸ دیماه ١۴٠١ - ۱۵ الی ١٧

مکان: تهران، دفتر انجمن ژئوپلیتیک ایران

لینک آنلاین نشست:
https://meet.google.com/cvy-zoxs-yru

امضاء قراردادهمکاری سه جانبه

قرارداد همکاری سه جانبه بین مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی ، انجمن ژئوپلیتیک ایران وموسسه پژواک خرد معاصر امضاء شد  

به منظور گسترش همکاریها در زمینه مطالعات روابط بین الملل ، ژئواستراتژیک ،ژئوپلیتیک ،سیاسی ،اجتماعی ،فرهنگی ، قرارداد سه جانبه بین مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی ، انجمن ژئوپلیتیک ایران و موسسه پژواک خرد معاصر امضا شد.                                          

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه ، بنا به اعلام زینب السادات رفیعی پور علوی، مدیر عامل مرکز، عصر چهارشنبه 7 دی ماه 1401 قرارداد همکاری سه جانبه در دفتر انجمن ژئوپلیتیک ایران امضاء شد. این قرارداد به منظور گسترش همکاریهای علمی، تشکیل کارگاه ها ، سمینارها و همایش های مشترک بین مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه موسسه پیام امام هادی ، انجمن ژئوپلیتیک ایران و موسسه پژواک خرد معاصر است. رفیعی پور هدف از امضای قرارداد سه جانبه مذکور را ، بستر سازی علمی موثر در راستای کاربردی کردن علوم انسانی و سیاسی ، جهت پیشبرد منافع ملی در عرصه تعاملات بین المللی و جهانی دانست . وی افزود: مطالعات سیاسی و فرهنگی تخصصی با توجه به گستره جغرافیای سیاسی جهان و فرهنگ خاص مردمی که در منطقه جغرافیایی خاص زندگی می کنند از عواملی است که در تخصصی شدن و گسترش گفتمان های فرهنگی ، سیاسی و بین المللی تاثیر گذار است.  وی  از عوامل تعیین کننده در پیشبرد گفتمان سازی مطلوب و دیپلماسی موفق را توجه به  ضرورت مطالعات فرهنگی زیستگاه جغرافیایی با ویژگی های قومی ،نژادی ،مذهبی متفاوت دانست .مدیرعامل مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه افزود : توجه به فرهنگ های متنوع  مناطق جغرافیایی مختلف و یادگیری روش های مختلف گفتمانی ،با توجه به فرهنگ های مختلف مردم ، در پیشبرد رسیدن به اهداف مطلوب در راستای فایده گرایی عمل محور ضروری است.        

photo 2022 12 31 01 37 43
photo 2022 12 31 01 37 43
   

photo 2022 12 31 01 37 54
photo 2022 12 31 01 37 54
photo 2022 12 31 01 37 58
photo 2022 12 31 01 37 58
photo 2022 12 31 01 38 18
photo 2022 12 31 01 38 18
photo 2022 12 31 01 38 15
photo 2022 12 31 01 38 15
photo 2022 12 31 01 38 12
photo 2022 12 31 01 38 12
                                             

انا لله و انا الیه راجعون إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.

WhatsApp Image 2022 05 16 at 12.58.17 PM
WhatsApp Image 2022 05 16 at 12.58.17 PM

 

مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه، عروج ملکوتی حضرت آیت الله فاطمی نیا را خدمت مقام معظم رهبری، مردم شریف ایران و بیت معظم له تسلیت عرض کرده و برای بازماندگان از خداوند متعال تمنای صبر جمیل و اجر جزیل دارد.

WhatsApp Image 2022 05 05 at 5.03.06 PM
WhatsApp Image 2022 05 05 at 5.03.06 PM

دکتر محمد رضا دهشیری سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال، استاد علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشکده روابط بین الملل وزارت امورخارجه در نشست علمی نخستین جشنواره و رویداد بین المللی پوشاک سنتی جهان اسلام که به همت کارگروه مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری مرکز مطالعات فرهنگ سیاسی و روابط بین الملل ماه و نهادهای علمی در تاریخ شنبه 10 اردیبهشت 1401در دانشگاه الزهرا برگزار شد؛ طی سخنرانی مجازی به واکاوی فرهنگی مدل پوشاک مردم کشور مسلمان سنگال در سه سطح 1-هویتی 2- جامعه شناسی 3- روش شناسی به شرح ذیل پرداخت :

-اثبات هویت ملی به واسطه پوشاک بومی

80 درصد مردم کشور مسلمان  سنگال جهت حفظ میراث فرهنگی خود لااقل یکروز درهفته ازلباس سنتی استفاده میکنند.این پویش عمومی جهت نفی فرهنگ غیر بومی به ویژه در مقابل لباس های برگرفته از فرهنگ استعماری غرب صورت می گیرد.از آنجایی که مردم سنگال اعتقاد دارند که پوشاک ملی ، نمادی از هویت ملی و بومی آنها ست ؛جهت اثبات هویت فرهنگی خود با نوعی اراده جمعی و فردی از لباس بومی مردم کشورسنگال استفاده می کنند .

-واکاوی جامعه شناسی پوشاک سنتی مردم سنگال

در آفریقا به طور کلی هر لباس با توجه به نوع پارچه، نحوه برش و رنگ آن، بازگو کننده یک تاریخ خاص می باشد. پوشاک مردم سنگال با توجه به معیارهای اجتماعی ، فرهنگی وجایگاه اجتماعی افراد تعریف می گردد .مردم سنگال براساس ارزش های درک شده اجتماعی ،نوع پوشاک خود را انتخاب می کنند .پوشاک سنتی در سنگال ، الهام بخش اعتماد و احترام فرد نزد دیگران است . اهتمام به ارزش های معنوی ، اخلاقی و اجتماعی از نشانه های افردی است  که نسبت به پوشیدن  لباس سنتی اهتمام می ورزند. لباس های سنتی سنگال بیشتر در اعیاد مذهبی (مانند عید فطر و قربان ) آیین های خانوادگی ( مراسم ازدواج ،نام گذاری فرزند ، مراسم تدفین )، بازدیدهای مذهبی (ملاقات با رهبران مذهبی ،حضور در مکان مذهبی مانند طوبی و تیووان) و در محیط های کاری یا سفرهای خارج از شهر در آخر هفته استفاده می شود. کیفیت پوشاک برای بانوان سنگالی به لحاظ حفظ وقار و پوشاندن بدن حائز اهمیت است.  کیفیت پوشاک و دوخت مناسب آن به لحاظ جذب مخاطب در بین افراد جامعه مورد توجه قرار می گیرد. پوشاک بیانگرسلسله مراتب اجتماعی در بین مردم سنگال است. ضمن آنکه مردم جامعه سنگال اعتقاد دارند کیفیت لباس منجر به موفقیت آنها در محیط کسب و کارشده و جایگاه اجتماعی فرد را در جامعه ترقی می دهد .

-روش شناسی پوشاک مردم سنگال

از لحاظ روش شناسی درطراحی مد ولباس در کشور سنگال سعی دربرقراری پیوند بین شیوه سنتی و مدرن شده است. طراحان مد ولباس علاوه بر اینکه شکل لباس های سنتی را حفظ می کنند بنا به نیازهای نوین مردم جامعه لباس های جدید متناسب با معیارهای ارزشی مردم سنگال تولید می کنند. لباس های یک تکه و دوتکه با اهتمام به جنبه های هنری از جمله حاشیه دوزی تلاش برای برقراری پیوند بین شیوه های سنتی با لباس های مدرن مانند لباس کوتاه با شلوار است. برخی لباس های مردانه خاص به طور مثال استفاده از شلوار سنتی سنگالی ، نمادی از قدرت و اقتدار مردانه است. طراحان و خلاقان تولید پوشاک در سنگال از رنگ های شاد استفاده کرده ضمن اینکه به زیبایی، شیک بودن وراحتی لباس توجه دارند. در سنگال دوخت لباس و حاشیه دوزی های هنرمندانه آن تعیین کننده تعلق قومی، مذهبی یا ملی مردم سنگال می باشد.

موسسه امام هادی قم